Sponsfietstocht 2017

 

Ook dit jaar organiseren we een sponsorfietstocht voor kinderen met albinisme in Tanzania.
Op 8 en 9 juli wordt de 2e editie van de sponsorfietstocht voor Inside The Same gereden!
Met een groep deelnemers fietsen we in 2 dagen ruim 200 kilometer door Nederland om €5.000 op te halen voor kinderen met albinisme in Tanzania.

Opgeven kan op diverse manieren:

Informatie voor de fietsers:

Het is de bedoeling dat we in twee dagen, 8 en 9 juli, ruim 200 km gaan fietsen. We doen dit in groepsverband en houden rekening met iedereen.

Mocht de groep bestaan uit ‘snelle ervaren fietsers’ en ‘hobby fietsers’
 kan er besloten worden de groep te splitsen.

Tijdens de tocht zullen we een aantal keer stoppen voor een korte pauze en voor de lunch, in de avond eten we gezamenlijk.

De nacht zullen we doorbrengen in een lokale gelegenheid, en na het ontbijt vervolgen wij onze route.

De kosten voor het eten en drinken alsmede voor de overnachting, zijn voor de fietser zodat al het gesponsorde geld daadwerkelijk naar het doel gaat. Wij streven er naar deze kosten zo laag mogelijk te houden.

 

Het Doel:

Achtergrond

De Nederlandse Gabriëlle (37) uit Soest, zelf moeder van 4 kinderen waarvan 2 met albinisme vertelt: “Traditionele toverdokters (witch doctors) verspreiden het bijgeloof dat albino’s duivelskinderen zijn en hun gezin ongeluk brengen. Onder volgers van de witch doctors wordt een kind met albinisme dan ook als een grote schande beschouwd, wat er vaak toe leidt dat ouders een baby met albinisme na de geboorte om het leven brengen, in de steek laten of in het minst slechte geval naar een door de overheid gesubsidieerd kamp brengen. Als ze dat niet doen hebben ze kans dat hun kind wordt verminkt, vermoord of verkracht… De lichaamsdelen brengen volgens het bijgeloof geluk en voorspoed. Er is een levendige handel in”.IMG_1224

Opvangkampen

Na het opzetten van haar stichting Inside The Same, zag Gabriëlle met eigen ogen de situatie in Buhangija Center, een opvangkamp opgezet door de overheid, waar ouders hun kinderen achter laten omdat ze hen als vloek zien of om hen te beschermen tegen aanvallen. “Het is er overvol, er zijn 410 kinderen terwijl er maar plek is voor 80 en ze slapen met 5 kinderen in een bed, als ze al een plekje hebben… De kinderen leven onder extreme omstandigheden; slechte hygiëne, ondervoed, uitgedroogd en ziektes als malaria zijn aan de orde van de dag. Het is afschuwelijk dat zulke plekken bestaan!”

Ons doel

We willen echte hulp bieden aan de kinderen van het overvolle kamp Buhangija, door het overbrengen van deze kinderen naar betere opvangcentra, zoals het Sister Helena’s Mary Mother of God Perpetual Help Center. Dit is een kleinschalig tehuis dat wordt geleid door Sister Helena, een non die met hart en ziel liefdevol 40 kinderen met albinisme opvangt in haar centrum. Ons doel is om de capaciteit bij Sister Helena te vergroten en te verbeteren, mogelijk zelfs door nieuwbouw.

Laat deze kinderen niet aan hun lot over!

 

 

 

 

 

Freek en Anneke onderweg

Vorig jaar hebben Freek en Anneke ruim €3000,- bij elkaar getrapt toen ze een inzamelactie voor onze stichting als extra element aan hun Pelgrimstocht toevoegde. Dit jaar willen zij opnieuw een tocht maken en daarmee geld gaan inzamelen voor Inside The Same, super! Je leest er meer over op hun website.

 

 

 

10457306_249886031873663_1296734298_o